2 min lesetid

Sammen med kaffebrenneriet De dype skoger på Andebu har vi nå fått vår egen Revirkaffe. En kraftig, men sødmefull jævel fra Brasil, som kler den norske høsten og vinteren perfekt.

KAFFE – SORT GULL
Kaffe, enten den er laget på bål bak en knaus i Jotunheimen, eller på en La Marzocco Strada på Grünerløkka, er langt mer enn det daglige skuddet koffein. Det er en pust i bakken på vei mot toppen, et stille øyeblikk med ei bok, et hastig shot en hektisk dag i storbyen. Det er varme i kroppen under en gapahuk i høstskogen, eller i en termokopp bakpå hundesleden i -20°C.

Det er storbyweekend, kontortid, trønderfest og Hardangervidda. Det er minner om mormor, lange nattevakter, og frosne soloppganger.

Det er lukt, smak, tekstur, rituale, presisjon, kultur og tradisjon.



KAFFE FRA DE DYPE SKOGER
Joar Christoffersen har femten års profesjonell erfaring som kaffebrenner og barista. Fra 2001 jobbet han på Mocca/Java/Kaffa i Oslo, i 2003 vant han Oslomesterskapet i Baristakunst og i 2008 startet han brenneriet Supreme Roastworks sammen med Magnus Lindskog. I 2012 åpnet de kaffebaren med samme navn øverst på Grünerløkka. Nå driver han De Dype Skoger Kaffebrenneri, et gårds- og familibrenneri i hjertet av Vestfold. Her har de fokus på å finne uvanlige kaffetyper med naturlige, varierte og rene smaker av høy kvalietet.



I samarbeid med Joar har vi nå fått vår egen Revirkaffe. Det er kaffe fra gården Irmas Pereira som ligger i Carmo de Minas, Minas Gereis i Brasil. Kaffebæret er av typen Acai, Bourbon og Catuai. Revir-kaffen er ganske kraftfull og søt med anelser av rista nøtter, marsipan og mørk sjokolade. Moderat syre.




Kaffen passer utmerket til brygging, og til espressodrikker både med og uten melk.