4 min lesetid
I samarbeid med snowboarder Mikkel Bang utvikler norske Fimbulvetr sine allerede vellykkede truger videre, uten å gjøre tidligere varianter foreldede.
BÆREKRAFT I PRAKSIS
Revir går inn i sin andre vinter som Fimbulvetr-forhandler og det er med stor entusiasme vi ser hvordan Fimbulvetr-teamet videreutvikler produktene sine, og merkevaren. Små, men gjennomtenkte endringer fra år til år, der man kan skifte ut det forbedrede leddet på trugen man allerede har. På den måten gis de bortimot uslitelige trugene et enda lengre liv, selv om det gjøres tekniske forbedringer gjennom årene som går. Dette er bærekraftig tenkning i praksis.
Mikkel og Kristian fra Fimbulvetr viser den nyutviklede Hugin-bindingen
HUGIN - NY BINDINGSKONSTRUKSJON
Den store forbedringen foran årets sesong er bindingsystemet Hugin. Nå er det blitt enda lettere å spenne på seg trugene, uansett om man skal ha dem på jaktskoene eller snowboardbootsa. To strammestropper dras til og festes foran, og en enkel helstropp dras over hælen bak. Enklere kan det knapt gjøres.
ALL DIRECTION HINGE
Fortsatt er det nok først og fremst den såkalte All Direction Hinge, det patenterte leddet som gjør Fimbulvetr til det unike fremkomstmiddelet det er. Dette integrerte leddet fordeler kraften jevnt og stille i alle retninger og gjør selv traverser og nedstigninger uproblematiske. I kombinasjon med det grove stegjernet vil man også trygt kunne traversere bratte, isete partier. Og jernet egner seg også godt til å sparke løs hardpakket snø. Det karakteristiske hexagon-mønsteret gir maksimal bæreevne og feste til underlaget, og forhindrer at snø samler seg på toppen av trugen. Materialet i trugene er laget av ekstremt sterkt, men lett elastomer som vi kjenner fra støtdempere på tog og beltene på tråkkemaskiner. De er stresstestet i -57°, så disse skal det mye til for å ødellegge.
Vår in-house hundekjører har brukt Rangr i flere år
RANGR - ALLROUNDER TIL SERIØS BRUK
Revirs utsendte hundekjører har brukt Rangr-trugene til å tråkke hundeløype oppover, nedover og på skrått bortover i både tørr puddersnø. kram snø og stålis. I svært kram snø opplevde vi litt klabbing under stegjernet, men dette er lett å sparke av med trugetuppen. Trugene fremstår som ekstremt solide, men er likevel svært lette. Og formen på dem gir et veldig fint og behagelig steg i snøen. Bindingene er ukompliserte og sitter godt på foten, både med store boots og lettere fjellstøvler. Fimbulvetr truger er rasjonelle, brutalt solide og svært lette. De består av svært få deler, sammenliknet med andre truger. Og delene kan enkelt skiftes ut ved hjelp av en umbrakonøkkel. At de er helt og fullstendig produsert i Norge trekker definitivt også opp.
Mikkel Bang i Østerrike med Hikr på ryggen. Foto: Adam Moran
HIKR - BACKCOUNTRY-ENTUSIASTENS FØRSTEVALG
Hikr-trugen bære preg av å ha blitt utviklet i samarbeid med snowboarder Mikkel Bang, som også er involvert i Fimbulvetr på eiersiden. Dette er en mindre og smidigere truge som tar så mye plass bakpå sekken som Rangr, men likevel en truge som gir svært god bærevne. Den er utstyrt med hælløfter som gir riktigere tråkk i bratte motbakker. Hikr er trugen for snowboarderen/powsurferen som gjerne vil utforske sine nær-, og fjernområder, men som ikke ønsker å ta steget over på splitboard. Det er også en svært anvendelig allround-truge for de aller fleste hverdagslige gjøremål, som å bære bæreposene til hytta i vinterferien.
TANKR - TIL DE DRØYESTE EKSPEDISJONER OG TUNGT ARBEID I DYP SNØ
Det som skiller Tankr fra den gemene hop (sånn bortsett fra alt) er kombinasjonen av lengde, trekkraft og allsidighet som gis av det integrerte leddet og rocker designet. Dette er svært lange truger med særdeles høy lastekapasitet og bæreevne, men likevel manøvrerbare og med god flyt i steget. Tankr kommer til sin rett på brutale ekspedisjoner og i tungt arbeid på dyp snø
MIKKEL BANG - MEDEIER, UTVIKLER OG VORDENDE SNOWBOARDLEGENDE
I snowboarding har de fremste utøverne en litt annen karrierekurve enn hva som er vanlig i de fleste andre idretter. Den typiske idrettsutøver starter gjerne som ungt talent i juniorklassene og fortsetter med nummer på brystet til de gir seg når de ikke lenger kan hevde seg i konkurransetoppen. I snowboarding er konkurransetoppen bare et av stegene på karrierestigen, og strengt tatt ikke engang så høyt oppe på stigen. For de mest interessante kjørerne var startnummere noe de bare måtte innom på veien for å nå opp i den sfæren der man kan leve godt av å leke i fjellet på helt egne premisser.
Mikkel Bang var definitivt ett av de fremste unge talentene, han gjorde seg internasjonalt bemerket allerede i tolv, trettenårsalderen. Og han leverte i aller høyeste grad på konkurransescenen i mange år. Men, det begynner jaggu å bli en hel del år siden. I disse dager slipper han enda en episk videopart, denne gang med det legendariske film-crewet Absinthe. I kjent stil går det i massive backcountry kickers og kreativ pudderkjøring, verden rundt. Litt i fotsporene, og åpenbart inspirert av legendariske Nico Müller.
Mikkel har i år filmet med i det legendariske Absinthe-crewet.
Det er ikke mange som har klart å ivareta snowboardkarrien sin så godt som Mikkel. Og fortsetter han i samme kloke spor, så er han på vei inn i et slags adelskap av snowboardere som kan drive med sporten sin på et profesjonelt nivå langt inn i alle andre idrettsutøveres pensjonsalder. Snowboardere som Jamie Lynn, Terje Haakonsen, Brian Iguchi og en håndfull til nærmer seg jo nå pensjonsalder for vanlige yrkesaktive, og de er fortsatt relevante som snowboardere. Vi har trua på at Mikkel etterhvert innlemmes i denne eksklusive klubben.
Sign up to get the latest on sales, new releases and more …